En toen waren de Raapstelen gaar!

Vandaag de eerste Raapstelen geoogst. Wat een feest. We hadden bedacht een salade en een soepje. Het is een soepje geworden.

Zie hier het recept. En daarna de foto’s van dit lekkers.

Raapstelensoep met ei
2 eieren
3 bosuitjes
2 middelgrote aardappelen
25 gram boter
1 liter kruidenbouillon van tablet
300 gram raapstelen

Eieren in 6-7 minuten net hard koken. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden.
In soeppan boter verhitten. Bosuitjes en aardappelblokjes 2 minuten zachtjes bakken. Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en op laag vuur ongeveer 10 minuten laten koken.
Paar raapstelen achter houden voor garnering en de rest grof snijden. Gesneden raapstelen 3 minuten in de soep laten meekoken.
Eieren pellen en in plakjes snijden.
Soep met staafmixer of keukenmachine pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep opscheppen en garneren met plakjes ei en raapstelen.
Lekker met toast en boter.

  • De raapstelen gewassen
    De raapstelen gewassen
  • Raapstelen soep
    Raapstelen soep

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.