Zaaikalender

Hieronder staan het pootgoed en de zaden die we hebben gekocht voor het jaar 2014. De meeste zaden hebben we gekocht bij De Bolster en het pootgoed bij Bouma Biologisch Poot- en Plantgoed. We hebben daarbij vooral gelet op sterke, authentieke rassen die het eilandklimaat goed kunnen verdragen. De legenda staat helemaal onderaan. Naast wisselteelt, willen we ook combinatieteelt toepassen.

Veld 1

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember
CapucijnerZZOO
RijsdoperwtZZZ1O2O
StampeulZZZ1O2O
StamslaboonZZZ1OO
StoksnijboonZ2Z1OO
TuinboonZGZZ1O2O

Veld 2

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember
AugurkG2Z2O2O
BloemkoolZ2Z U2Z1 UUO
OOO
BroccoliGGZZ UU OOO
KomkommerG2U2 Z2OOO
KoolraapZ2Z1 U2U1OO
MeiraapZO2O1Z2O2
PaksoiZ2Z1OO
Pompoen FictorGG U2 Z
RaapsteelGG Z O2Z2 OOZO2O
RadijsZZ O2Z OZ OO
RamenasZ2Z1OOO1
Rode koolZU2OO
SpruitkoolZ2Z1 U2UUO
Witte koolZ2UOO

Veld 3

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember
AndijvieZ2Z1O2OO
CourgetteZ2Z1 U2O2OOOO
IJsbergslaGZZZ OZ1 OOO
KardoenG2G1 Z2O2OO
KnolselderijG2G1U2U1O
KnolvenkelZZZ1 OOOOO
KropslaOGG1OOOZOO GGO
PastinaakZZ1OOOO
PreiOZ2ZUUOOO
Rode biet Egyptische platrondeGGZZ OZ1 OOOO1
Rode biet Kogel 2ZZZ1OOOO
RucolaGG ZZ OZ OZ OZ OZ OZ OZ OO
Sjalot Red SunZZZOO
SpinazieGG1 Z2Z OZ1 OOZOO
Snijbiet Groene gewoneZZ O2Z OZ OZ OZ1 OOOO
Snijbiet Rhubarb ChardZ2Z O2Z OZ1 OOOOO1
Ui StuttgarterZZ1OO
VeldslaZZ G2 OG OOO
WinterposteleinZ2Z1 G2 OG OG OG OO
WinterwortelZZ1OO
WortelpeterselieZZZ OZ OZ OZ OZ OOO
ZomerposteleinZZ OZ OZ OZ OO
ZomerwortelGG ZZZZZ1 OOOO

Veld 4

JanuariFebruariMaartAprilMeiJuniJuliAugustusSeptemberOktoberNovemberDecember
Aardappel RajaZO2OO1
AubergineBUUU
PaprikaBU2UOOO
SuikermaisG2G1 U2 Z2OOO
Tomaat CeriseGG1UG1 U2OOO
Tomaat MartinaGG1UG1 U2OOO
B - Binnen
G - Onder glas
Z - Zaaien volle grond
O - Oogsten
U - Uitplanten
1 - 1e helft van maand
2 - 2e helft van maand

Laat wat van je horen

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.